top of page
orebro-ny-logga.jpg

Om oss

Vi firade 75 år det gångna året. (2023)

1948 bildades Minigolfklubben Record i Örebro och två år senare stod de första banorna klara i Folkets Park. Banorna var då
gjorda med tegelkross som underlag och Record fick i uppdrag att arrangera årets 10-manna SM.
Två år efter det samarbetade Record med Örebro Bil- och Flygklubb för att öppna ännu en minigolfbana vid Örebro Flygfält.

Under åren som gått har många tävlande kommit och gått från klubben, till exempel Torbjörn Svensson, Ella Karlsson och Birgit Holm som blev uttagna att representera Sverige vid EM 1964 i Helsingborg.
Torbjörn Svensson tillsammans med Sten Persson deltog även i landslaget 1977 när EM hölls i Italien. Torbjörn Svensson har även vunnit SM från båda hållen, alltså med både vänster och höger axel mot spelriktningen. 

Örebro Bangolfklubb som ses idag är resultatet av sammanslagningen av MGK Record och IF Mercur 1984.
1984 öppnade banorna vid Trängens IP och senare ännu en anläggning i Ulla Billquist Park.
I augusti 2020 slog vi upp portarna för det vi ser idag, en filt anläggning och en MOS anläggning i Alkärret bredvid Svampen.
Vi har flera just nu aktiva spelare i föreningen som spelar och har spelat i landslaget och som har tagit medaljer på SM och EM både individuellt och i lag. Dessutom var vårt seriespelslag återigen med i högsta serien, Elitserien 2023 där vi tog brons som nykomlingar. 

Om oss: About Us
bottom of page